Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Echipa Smile Avenue vă poate ajuta să aveți un zâmbet complet și sănătos!

Ce este ortodonția?

 

Ortodonția este o ramură a stomatologiei moderne care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul anumitor probleme dentare, cum ar fi dinții strâmbi sau nealiniați. Cu ajutorul aparatului dentar poți avea din nou zâmbetul pe buze!

 

Ce este aparatul dentar și ce probleme se pot rezolva prin acest tratament?

 

Un aparat dentar este un dispozitiv medical care poate fi aplicat pe suprafața frontală a dinților și care influențează dezvoltarea dinților prin aplicarea unor forțe.

 

Puteți rezolva atât problemele de estetică dentară, cât și cele de sănătate orală, cu ajutorul aparatului dentar. În urma tratamentului, obțineți o ocluzie (mușcătură) corectă, o igienă dentară adecvată - reducând riscul de probleme ale articulației temporo-mandibulare, precum și al bolii parodontale.

 

 

 

Tipuri de afecțiuni ortodontice ce pot fi tratate cu aparate dentare:

 

Dinți înghesuiți, cu spații foarte mari între ei, rotiți, situați prea în față sau prea în spate față de poziția lor normală pe arcada dentară, malocluzia (mușcătura), diastema (strungăreața), dinți blocați în os.

 

Tipuri de aparate dentare:

 

Aparatele ortodontice metalice sunt primele aparate ortodontice fixe inventate și au fost o soluție populară pentru mulți pacienți. Acestea oferă costuri reduse și un număr de avantaje terapeutice.

 

Avantajele aparatului dentar metalic:

  • Sunt foarte accesibile, având un preț mic
  • Componentele aparatului sunt rezistente
  • Au brackeți robuști cu care se lucrează foarte ușor
  • Este recomandat pentru marea majoritate a anomaliilor dentare
  • Dimensiunile brakeți-lor sunt mai reduse

Aparatele dentare mobile sunt o modalitate sigură și eficientă pentru copii și adolescenți de a obține dinți drepți. Ei nu prezintă niciun risc de rănire, dar există totuși o anumită marjă de disciplină; dacă pacienții poartă aparatul dentar în mod corespunzător, urmând sfaturile medicului stomatolog și îngrijirea orală specifică, atunci vor reuși să obțină dinți drepți, un zâmbet perfect și mai multă încredere în sine! Durata tratamentului variază între șase luni și doi ani, în funcție de cât de complexă este corecția dentară de care este nevoie.

Caracteristicile aparatului dentar mobil:

 

  • Îmbunătățește mușcătura corectă
  • Îndepărtează înghesuirile dentare
  • Influențează dezvoltarea arcadelor dentare

Este important de luat în considerare faptul că aparatul dentar mobil nu poate rezolva problemele complexe de aliniere sau de poziționare a dinților permanenți, care necesită o forță mai mare asupra dinților și maxilarelor.

 

Avantajul major al acestor aparate este că pot fi îndepărtate cu ușurință ori de câte ori este nevoie, în special în timpul meselor sau la curățarea dinților.

 

Aparatele ortodontice fizionomice sunt cunoscute și sub denumirea de aparat dentar ceramic sau de safir. Această alternativă discretă la brackeții metalici, cu plăci transparente de culoarea dinților pe care îi acoperă, îl face o alegere bună dacă vrei ca zâmbetul tău să fie la vedere, fără a te îngrijora de aspectul estetic!

 

Oferă exact aceleași rezultate ca aparatul metalic, este diferit însă pentru aspectul pe care îl conferă. Acesta se poate confunda ușor cu dinții tai.

 

Pe toată perioada tratamentului, putem spune că dinții vor avea niște mici bijuterii, pe care trebuie să le menținem cu o igienă perfectă. Periuțele de dinți normale sau electrice sunt bune în acest scop; periuțele interdentare sunt, de asemenea, o idee grozavă, deoarece ajută la prevenirea formării cariilor, evitarea incizării (mușcăturii) din alimente tari.

 

S-ar putea să credeți că există prea multe restricții, dar, în realitate, toate acestea au rolul de a vă proteja aparatul dentar și de a face călătoria pacientului către un zâmbet perfect cât mai ușoară!

 

 Fiecare pacient trebuie să aibă grijă de aparatul său dentar, deoarece timpul de tratament poate fi prelungit în caz de desprindere a brackeților. De asemenea, este important să mergi la controale regulate și să discuți deschis cu medicul tău despre orice preocupare legată de disconfort în timpul unei proceduri sau după aceea, atunci când este necesar.

 

Vrem să oferim zâmbete complete și sănătoase!