Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Smile Avenue încurajează prevenția și tratarea afecțiunilor dentare la timp!

Ce este profilaxia dentară?

 

Profilaxia este specialitatea stomatologiei care are ca scop atât prevenirea cariilor dentare și a bolilor gingivale precum gingivita sau parodontoza, cât și tratarea acestora într-un stadiu incipient. Este cea mai simplă, accesibilă și importantă etapă în îngrijirea danturii și menținerea unui zâmbet sănătos, iar efectuată corect, asigură sănătatea orală și a întregului organism.

De ce este important controlul stomatologic periodic?

 

Pentru întreținerea sănătății dentare și identificarea timpurie a problemelor dentare, medicii specialiști din cadrul clinicii noastre recomandă efectuarea controlului stomatologic de rutină de cel puțin două ori pe an. În urma controlului, sunt examinate cu atenție țesuturile orale, gingiile și dinții, prezența cariilor și integritatea lucrărilor efectuate anterior, daca acestea există.

 

Totodată, în cadrul vizitei periodice punem accent pe efectuarea tratamentului de igienizare profesională care cuprinde 3 etape cu rol de curățare în profunzime a danturii, îndepărtarea depunerilor de placă bacteriană și de tartru:

 

Detartrajul ultrasonic

 

Detartrajul reprezintă o manoperă stomatologică prin care sunt îndepărtate, cu ajutorul ultrasunetelor, tartrul și placa bacteriană aflate pe suprafețele dentare și interdentare.

Procedura folosește un aparat special dotat cu ultrasunete care eliberează dinții de sub depunerile nocive de tartru ce conduc, în timp, la instalarea parodontozei. Aparatul de detartraj folosește concomitent un jet puternic de apă care previne supraîncălzirea și lezarea suprafeței dentare. Intervenția este non-invazivă, nedureroasă și nu necesită anestezie.

 

Periajul profesional

 

Procedura de igienizare profesională vine în completarea primei proceduri și continuă cu periajul profesional care folosește o pastă bogată în fluor și are ca scop îndepărtarea petelor sau colorațiilor deranjante care au rămas pe suprafața dentară după manopera de detartraj.

 

Air-flow

 

Procedura de air-flow încheie pachetul complet de igienizare orală și este concepută pentru a îndepărta toate depozitele de tartru din locurile greu accesibile. Jetul de aer este combinat cu particule fine de bicarbonat și  îndepărtează toate depozitele de tartru din locurile greu accesibile.

 

La sfârșitul procedurii de igienizare dentară profesională dinții se vor simții mai curați, mai lucioși, iar respirația proaspătă. 

 

  • În concluzie, procedura de igienizare dentară profesională este recomandată tuturor pacienților, periajul dentar realizat acasă nefiind sufficient pentru a asigura prevenția afecțiunilor dentare și gingivale.

 

Vrem să oferim zâmbete complete și sănătoase!