Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

La clinica noastră Smile Avenue vom lucra cu copilul dumneavoastră într-un mod atent și plin de compasiune

Pedodonția, cunoscută și ca stomatologie pediatrică, este practica de prevenire a bolilor dentare la copii și adolescenți. Se remarcă prin terapia preventivă a dinților de lapte, prin fluorizare dentara, sigilare dentara. Nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că este o ramură a stomatologiei importantă. Îngrijirea inadecvată a dinților de lapte poate avea consecințe viitoare, asupra dinților permanenți.

 

Scopul nostru este de a vă ajuta copilul să dezvolte dinți sănătoși, care să ajungă la vârsta adultă fără carii, cu obiceiuri alimentare bune, bucurându-se astfel de frumusețea unui zâmbet complet și fără probleme.

 

Poate că problemele dinților de lapte sunt ignorate, tocmai prin ideea că aceștia vor pica și, odată cu ei, se vor vindeca. Acest lucru nu este adevărat! Îngrijirea dentară a celor mici are o importanță însemnată!

  • La clinica noastră Smile Avenue vom lucra cu copilul dumneavoastră într-un mod atent și plin de compasiune. Știm că nu este întotdeauna ușor pentru dumneavoastră să îl vedeți pe cel mic în cabinetul unui medic stomatolog, așa că ne vom asigura că vă veți simți confortabil pe parcursul vizitei! Vă vom explica tratamentul, înainte de a începe procedura, astfel încât să nu existe temeri sau nelămuriri pe parcurs.
  • Fluorizări

 

Fluorul este cel mai eficient agent disponibil pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare. Fluorul functioneaza in doua moduri:

Fluorul topic este un mod uimitor de a menține copiilor dinți puternici și sănătoși. Acesta acționează prin întărirea stratului exterior al smalțului dinților, ceea ce îi face mai rezistenți împotriva cariilor în general! Puteți obține produse topice fluorurate, cum ar fi pasta de dinți sau gelul pentru aplicații profesionale de două ori pe an, în timpul controalelor regulate de la stomatologii care recomandă și ei acest lucru, deoarece dantura copiilor se va dezvolta, așa că această procedură este recomandată pe tot parcursul copilăriei.

 

Fluorul sistemic întărește dinții care au erupt, precum și pe cei care se dezvoltă sub gingii. Acesta este cel mai eficient atunci când este administrat pe cale sistemică, prin intermediul alimentelor. Comprimatele sunt potrivite pentru copiii începând de la 6 luni, până în adolescență. Este important să se monitorizeze cantitatea de fluor ingerată de copii, deoarece o cantitate prea mare poate duce la apariția unei afecțiuni numite fluoroză (pete albe pe dinți).

 

Nu doar acest tratament previne cariile! Este deosebit de important să se respecte periajul dentar, de două ori pe zi, folosirea aței dentare cu regularitate. Mai mult, copiii trebuie să aibă mese echilibrate și să nu consume foarte multe dulciuri.

 

  • Sigilări

 

Sigilarea este un strat subțire aplicat pe suprafața de mestecat a molarilor, premolarilor și a șanțurilor adânci (numite gropițe) de pe dinți. Mai mult de 75% din cariile dentare încep în aceste zone. Dinții cu aceste condiții sunt greu de curățat și sunt foarte sensibili la carii. Sigilarea dentară are rolul de a acoperi aceste șanțuri adânci, astfel creându-se o suprafață netedă, mai ușor de curățat. Sigilarea dentară poate proteja dinții de carii pentru mulți ani, dar sunt necesare verificari regulate, în cabinetul medicului pedodont.

 

  • Dentiție

 

Dinții sunt cele mai dure structuri ale organismului. Totalitate dinților din cavitatea bucală se definește ca dentiție, aceasta împărțindu-se în două categorii:

Dinți provizorii

Primul set de dinți care îți ies în viață se numesc dinți temporari sau de lapte. Aceștia încep să se formeze în perioada embrionară și erup în jurul vârstei de 6 luni, dar de obicei nu se dezvoltă complet până în jurul vârstei de 3 ani.

Există 20 de dinți de lapte, poziționați 10 pe fiecare arcadă: 4 incisivi, 2 canini și 4 molari.

 

  • Dinți permanenți

 

Al doilea set de dinți, cunoscuți ca fiind "permanenți" sunt în număr de 32: 8 incisivi, 4 canini, 8 premolari si 12 molari. Aceștia apar atunci când erup primii molari, în jurul vârstei de 6 ani.

În spatele dinților de lapte vor erupe molarii definitivi! Aceștia nu înlocuiesc niciun dinte de lapte. Acești dinți se numesc dinți accesori, pentru că erup fără a înlocui alt dinte de lapte.

Vrem să oferim zâmbete complete și sănătoase!