Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Parodontologia este specialitatea stomatologică ce are ca scop studierea întregului sistem ce menține dinții în alveolele oaselor maxilare (sistem denumit paradonțiu sau spațiu periodontal), profilaxia, depistarea și tratarea afecțiunilor gingivale.

Este dovedit faptul că o igienă dentară efectuată corect elimină riscul apariției bolii parodontale, însă ce se întâmplă atunci când placa bacteriană nu e îndepărtată eficient după fiecare masă iar vizitele la medicul stomatolog în vederea igienizării profesionale lipsesc cu desăvârșire?

 

În primă fază, boala paradontală va afecta gingia și o vor inflama, favorizând astfel apariția gingivitei. În absența tratamentului, aceasta va progresa, afectând osul alveolar și cauzând resorbția acestuia. Dacă nu este tratată nici atunci când simptomele îți fac simțite prezența, dinții vor începe să devină mobili, iar în fazele finale, datorită pierderii țesutului osos care îi susține, aceștia vor deveni imposibil de salvat.


În situația ideală, măsurile ar trebui să fie luate chiar din timpul apariției primelor semne de îmbolnăvire, precum:  sângerări gingivale, senzație de disconfort sau chiar durere la masticația alimentelor, retragerea gingiilor ca urmare a inflamației sau apariția halitozei (respirației urât mirositoare). Afecțiunile depistate la timp sunt întotdeauna mai ușor de tratat decât cele în faze avansate.

 

 

Cine poate fi afectat de boala parodontala (parodontoza)?

 

Boala parodontală este o afecțiune comună care ne poate afecta din copilărie până la bătrânețe. Procentul persoanelor care suferă de boli parodontale a crescut și se estimează că este de aproximativ 80%.

 

Cea mai frecvent întâlnită este parodontita marginală cronică profundă, care afectează pacienții adulți. Aceasta poate apărea și la alte vârste și are o evoluție lentă care duce la simptome nedureroase care apar târziu în viață - în jurul vârstei de 40-45 de ani, când este deja un stadiu avansat pentru această afecțiune.

Care sunt primele simptome a bolii parodontale?

 

 • Gingii care sângerează în timpul periajului sau în mod spontan
 • Gingii roșii și inflamate
 • Extracții gingivale cu expunerea rădăcinilor dentare
 • Dinții au căpătat mobilitate, se deplasează, lăsând spații între ei

 

Cel mai bun mod de a evita aceste probleme este menținerea unei bune igiene dentare în cabinetul stomatologic. În cazul în care medicul dentist observă semne de boală parodontală (inflamație a gingiilor), atunci vă poate îndruma pentru tratament de la un specialist care se ocupă în mod special de această afecțiune.

 

Cum putem preveni bolile parodontale?

 

 • Este atât de important să vă spălați pe dinți acasă și să folosiți celelalte tehnici, cum ar fi folosirea aței dentare, periuțele interdentare sau apa de gură. Acestea vă vor ajuta să obțineți o curățare mai bună și eficientă.

 

 • În același timp, ar trebui să se efectueze controale regulate și, atunci când este necesar, să se aplice o igienă profesională în cabinet, cum ar fi detartrajul, periajul sau air-flow, pentru a se asigura că dinții dumneavoastră rămân sănătoși.

 

Acest protocol asigură sănătatea gingiilor dumneavoastră, care își vor menține culoarea roz deschis și aspectul ferm, prevenind sângerările.

În același timp, structurile parodontale profunde își mențin integritatea și oferă dinților un suport stabil în osul maxilar.

 

Prin nerespectarea acestor proceduri preventive, bolile parodontale (parodontoza) se instalează și evoluează. În urma ignorării semnelor bolii parodontale, aceasta poate evolua, impunându-se astfel măsuri terapeutice mult mai complicate și diversificate.

Tratamentul cu laser în parodontologie

În era tehnologiei avansate, noi, la Smile Avenue, nu rămânem în urmă. Implementăm ultimele inovații pentru a oferi pacienților noștri cele mai eficiente și mai puțin invazive tratamente posibile. Tratamentul cu laser în parodontologie este o astfel de inovație, care revoluționează modul în care abordăm bolile gingivale.

 

Tratamentul cu laser în parodontologie este o procedură minim invazivă care utilizează energia luminii pentru a trata eficient inflamațiile și infecțiile gingivale. Laserul poate îndepărta cu precizie țesutul gingival bolnav, fără a afecta țesutul sănătos din jur. De asemenea, energia laserului stimulează regenerarea țesuturilor, favorizând astfel vindecarea mai rapidă.

 

Care sunt beneficiile?

Implementarea tehnologiei cu laser în tratamentul parodontologic oferă numeroase beneficii, printre care amintim:

Minim invaziv: Procedura este mai puțin invazivă decât tehnicile tradiționale, ceea ce înseamnă mai puțin disconfort pentru pacient.
Vindecare mai rapidă: Laserul stimulează regenerarea țesuturilor, ceea ce duce la o vindecare mai rapidă.
Reducerea sângerării: Laserul cauterizează în timpul intervenției, ceea ce reduce sângerarea.
Precizie îmbunătățită: Laserul permite îndepărtarea țesutului bolnav cu o precizie mult mai mare, păstrând țesutul sănătos intact.
Reducerea riscului de infecție: Laserul sterilizează zona de tratament, reducând astfel riscul de infecție post-procedurală.

Care sunt etapele?

 • Anestezia locală a zonei de tratament pentru a asigura confortul în timpul procedurii.
 • Utilizarea laserului pentru a îndepărta cu grijă placa bacteriană și țesutul inflamat de la nivelul gingiei.
 • Îndepărtarea cu ajutorul laserului a pietrei de tartru de pe rădăcina dintelui.
 • Stimularea cu laser a țesutului pentru a favoriza vindecarea și regenerarea.
 • Aplicarea unui gel antibacterian pentru a preveni infecțiile și a favoriza vindecarea.

Ne mândrim cu adoptarea tehnologiilor de vârf pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune servicii posibile. Tratamentul cu laser în parodontologie reprezintă o parte esențială a acestei angajamente. Dacă te confrunți cu probleme gingivale, te invităm să ne contactezi pentru a afla cum tratamentul cu laser poate ajuta. Împreună, putem lucra pentru a-ți reda zâmbetul sănătos și fericit.

Vrem să oferim zâmbete complete și sănătoase!