Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Refacerea dinților prin lucrări fixe precum fațetele, coroanele și punțile dentare, se realizează cu ajutorul ramurii stomatologice numită protetică dentară. De asemenea, aceasta poate realiza și lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Când se apelează la protetica dentară?

 

Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți și nu sunteți mulțumit de aspectul estetic al zâmbetului dumneavoastră, atunci veți găsi rezolvarea în acest tratament! Știm cât de importante sunt relațiile sociale și ce impediment poate cauza lipsa unui dinte. Noi suntem pregătiți să te ajutăm, să rezolvăm orice problemă, explicând fiecare pas al procedurii, pentru a nu exista neînțelegeri, iar tu  să te bucuri de o experiență plăcută în clinica noastră.

Coroane de zirconiu

 

Coroanele din zirconiu sunt ideale pentru restaurarea tuturor dinților, inclusiv a celor din față, deoarece oferă un zâmbet estetic și durabil. Zirconiul este un material modern care are proprietăți similare cu titanul - ingredientul de bază al implanturilor dentare.

Odată cu inventarea zirconiului, stomatologia modernă a fost revoluționată. Este un material care oferă o rezistență excepțională și calități estetice excepționale, ceea ce îl face să fie utilizat pe scară largă în cabinetele stomatologice de astăzi de către medici, fațetele sau coroanele fiind realizate din acest element uimitor rapid și ușor.

 

Cât de rezistentă este o coroană de zirconiu în comparație cu cea din metalo-ceramică?

Coroanele, punțile din zirconiu și cele metalo-ceramice sunt la fel de rezistente, durabile. Zirconiul este mai puțin fragil decât porțelanul, iar în comparație cu metalul, flexibilitatea este mai mică.

Avantajele coroanelor din zircnoiu

 

  • Coroanele din zirconiu se mândresc cu o conductivitate termică scăzută și nu transferă fluctuațiile extreme de temperatură ca alte tipuri de proteze dentare.
  • Oferă calitate și fiabilitate
  • Coroanele din zirconiu sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care au dinți sensibili. Acestea nu provoacă alergii și sunt pe deplin compatibile corpului uman.
  • Coroanele din zirconiu sunt durabile și vor rezista ani de zile fără a fi nevoie să fie înlocuite
  • Coroanele din zirconiu sunt proiectate cu echipamente CAD CAM avansate

 

 

În ultimii 30 de ani, tehnologia CAD/CAM a devenit o parte vitală și inovatoare a îngrijirii dentare. Aceasta oferă profesioniștilor numeroase avantaje: creșterea eficienței planurilor de tratament în timp ce standardizează munca; dezvoltarea de noi grupe sau materiale pentru proteze care sunt mai precise ca niciodată . Domeniul este în continuă evoluție, ceea ce face ca acest tip de tehnică să fie importantă și folosită cu încredere de medicii stomatologi.

Etapele realizării unei lucrări protetice cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM în cabinet

 

  • Pregătirea dintelui în funcție de restaurarea dorită.
  • Se recomandă anestezia locală, ca în cazul oricărui tratament stomatologic invaziv, asigurând astfel confortul pacientului
  • Amprentarea optică durează doar câteva secunde, realizându-se astfel fotografii tridimensionale ale dintelui
  • Aceste imagini sunt capturate automat și clar, în momentul scanării, realizându-se cele mai bune imagini ale preparației.

 

Datorită tehnologiei CAD/CAM 3D, medicul dentist poate realiza lucrări protetice complete în cabinetul său stomatologic.

Coroanele dentare, care obișnuiau să dureze 7 zile lucrătoare cu cel puțin 2-3 programări dentare, acum pot fi finalizate în doar 45 de minute! Acest lucru se datorează noii tehnologii care permite să aveți nevoie de o singură vizită și fără timp de așteptare!

Coroanele metalo-ceramice

 

Coroanele din metal-ceramică sunt puternice și fiabile, ceea ce înseamnă că pot fi folosite pentru a înlocui dinții laterali, care suportă cea mai mare încărcătură în timpul masticației.

 

Avantajele coroanelor metalo-ceramice:

  • Acestea asigură un zâmbet frumos și natural
  • Durabilitate și rezistență
  • Asigură o adaptare mai bună decât coroanele integral ceramice
  • Au un preț accesibil

 

Acest tip de coroană dentară are o structură metalică, la care se adaugă apoi un strat ceramic ornamental pentru un aspect și o senzație apropiată de cea a dintelui natural.

Structura sa metalică este subțire, dură și se potrivește pe amprenta dintelui șlefuit. Aceasta este realizată dintr-un aliaj de metale compatibile cu ceramica dentară. Stratul de ceramică aplicat este de 1,5mm – 2 mm, care oferă suficientă rezistență pentru a suporta forțele produse în timpul masticației.

Coroane E-max

 

Coroanele dentare E-max (coroane dentare complet ceramice) reprezintă o opțiune de tratament cu multe avantaje, aspect natural, rezultate de lungă durată, intervenție rapidă și confortabilă.

 

Ce este o coroană dentară E-max?

Coroana dentară E-max este realizată în întregime din ceramică presată, unul dintre cele mai bune materiale folosite în prezent. Coroanele dentare obișnuite constau dintr-o bază metalică la care se adaugă un strat de ceramică deasupra, cu dezavantajul estetic al unor linii întunecate pe gingii. Cu ajutorul tehnologiei E-max, putem crea o restaurare complet ceramică, care nu are nicio linie vizibilă între gingie și materialul de restaurare. Acest lucru înseamnă că zâmbetul dumneavoastră va arăta natural și frumos!

 

Avantajele coroanelor E-max

  • Conferă un zâmbet natural cu aspect estetic deosebit, datorită materialul ceramic translucid
  • Au un grad ridicat de rezistență și o durată lungă de viață
  • Materialul folosit este biocompatibil
  • Necesită un strat minim de șlefuire a dintelui
  • Nu se pătează și nu se colorează

Proteze acrilice

 

O proteză acrilică completă este un aparat protetic mobil care înlocuiește o întreagă arcadă dentară. Acest lucru înseamnă că poate fi folosită ca înlocuitor temporar sau permanent pentru dinții lipsă, în funcție de nevoile și preferințele pacientului. Există situații în care pacienții își pierd dinții foarte repede, cum ar fi în cazul cariei bazate pe boala parodontală, în care este necesar un tratament imediat post-extracție pentru a evita apariția altor probleme de sănătate orală în orice moment al vieții.

 

Proteza acrilică totală este recomandată persoanelor care nu pot beneficia de implanturi.

 

Elementele componente pentru proteza acrilica totala sunt: baza protezei și un set de dinți prefabricați. Baza protezei este realizată din rășini acrilice iar dinții protezei pot fi din acrilat sau din compozit.

 

Două dintre avantajele importante ale compozitului le constituie aspectul natural pe care îl oferă și rezistența în timp a culorii și a formei.

 

 

 

 

 Realizarea protezei acrilice

 

  • Amprenta preliminară – constă în înregistrarea câmpului protetic cu ajutorul unei linguri universale și a materialului de amprentă, numit alginatul.
  • Această amprentă este trimisă în laboratorul de tehnică dentară, unde va fi format modelul. Pe acest model de lucru se va confecționa lingura de amprentă individuală.
  • Amprenta finală sau funcțională – adaptarea lingurii individuale pe câmpul protetic și amprentarea arcadei și a părților moi, fără a le deforma. Materialul folosit este un silicon special, care se mulează pe câmpul protetic.
  • Pe baza amprentei finale se va realiza modelul funcțional. Acesta va fi folosit pentru confecționarea protezei totale acrilice.
  • Amprenta finală trebuie să redea cu fidelitate toate reperele anatomice și funcționale din cavitatea bucală.
  • Pe acest final model, tehnicianul va realiza, în laborator, șablonul de ocluzie, determinându-se: nivelul și planul de ocluzie, dimensiunea verticală, linia mediană feței, linia caninilor, culoarea dinților.
  • Realizarea machetei se face într-un laborator special. Se va ține cont de particularitățile pacientului pentru a se putea realiza macheta, pentru alegerea și montarea dinților.
  • În această etapă, scopul nostru este să ne asigurăm că potrivirea viitoarei proteze dentare este perfectă și stabilă în gură. De asemenea, vă oferim măsurători precise, astfel încât să arate ca și cum nu s-a făcut nimic! Dacă totul merge bine cu proba noastră de machetă, acestea vor fi trimise la laborator pentru a crea un set acrilic complet.
  • Inserarea protezei dentare pe câmpul protetic constituie ultima etapă a tratamentului.

Proteze flexibile

 

Acest tip de proteză este o alternativă la cea din acril, fiind recomandată pacienților alergici la acest material sau doar pentru a oferi mai mult confort, flexibilitate și o bună stabilitate dimensională. Protezele dentare flexibile sunt realizate dintr-un material care este foarte rezistent și are aceeași culoare ca și gingiile dumneavoastră. Ele pot fi așezate în strat subțire, astfel încât veți avea parte de un confort mult mai mare.

Protezele dentare flexibile pot fi parțiale sau totale, atunci când pacientul nu mai prezintă niciun dinte pe arcadă.

 

Etapele clinice și tehnologice de realizare a acestor proteze mobile sunt similare cu cele din alte tipuri: Laboratorul dentar creează un mulaj după o amprentă luată de la dinții dumneavoastră de către medicul dentist. Culoarea materialului și cea a dinților falși vor fi alese astfel încât să se potrivească cât mai bine cu restul denturii, oferind un aspect estetic plăcut.

 

 

Avantajele protezelor mobile

  • Prezintă o alternativă ideală pentru cei care prezintă leziuni sau nu pot suporta protezele dure
  • Materialul folosit este biocompatibil, translucid și foarte asemănător cu gingia
  • Proteza are o stabilitate mărită datorită flexibilității sale
  • Se potrivește perfect pe câmpul protetic indiferent de modificările prin care trec acestea

Vrem să oferim zâmbete complete și sănătoase!